Kérdése van? Hívjon minket! +36702664661

Blog
Sánta Krisztián
2021.08.02 09:57

Mi is a Hikvision AX PRO?

Mi is a Hikvision AX PRO?

A Hikvision a nagy sikerű AX HUB termékét követően jelentős fejlesztéseket hajtott végre, hogy kiaknázza a vezeték nélküli technológia előnyeit, így megalkotta az AX PRO családot.

A Hikvision AX PRO termékcsalád egy igazi újdonság a biztonságtechnikai piacon. Az eddigi vezetékes rendszereket felváltja a vezeték nélküli technológia, így a lakások, üzletek, vállalatok rugalmassá válnak. Az egyszeri beruházású eszközök továbbvihetőek és egyszerűen telepíthetőek.

Az AX PRO család jelentős technológiai fejlesztésen és főképp egyszerűsítési folyamaton ment keresztül. A telepítés még soha nem volt ilyen egyszerű.

A technológia

A rendszer egy főegységből áll, amelyhez számos külső bővítőegység csatlakozhat. Az új technológia a TRI-X és a CAM-X ebben a termékcsaládban mutatkozik be először. A TRI-X chip kezeli az eszközök közötti kétirányú kommunikációt és mellette a CAM-X a videós ellenőrzési átvitelt. Így nagy sebességgel, párhuzamosan valósulhat meg az adatkommunikáció és a videó verifikáció. Az eszközök EN és Grade2 minősítéssel rendelkeznek, így ezen előírásokat kívánó egységekbe is felszerelhetőek.

Egyszerűség

Magyarországon 2 alaptípus került bevezetésre, melyek kinézetre majdnem teljesen egyformák. Egyes funkciókban térnek el egymástól. Ezek szónaszámban, területkezelésben és kommunikációs csatornákban jelentkeznek. A programozás 2 féleképpen történhet. Az egyik, hogy a mobilapplikációval leolvassuk az eszköz hátulján lévő QR kódot, majd bekapcsoljuk az eszközt, amely így már együttműködik a központtal. A másik módszer, hogy bekapcsoljuk a feltanítási üzemmódot a központon - szintén a.mobilapplikáción keresztül - és bekapcsolva az eszközöket a központ közelébe tartjuk. Kész, az eszköz máris működik.

PIRCAM támogatás

 A legújabb fejlesztés a mozgásérzékelőbe épített kamera, amely riasztáskor mini videófolyamot tud küldeni a telefonunkra. Ez annyit jelent, hogy a riasztási esemény előtti 2 másodperctől kezdve a riasztást követő 5. másodpercig tartó "videót" küld az eszköz. Ezek több állóképből összefésült gifek, amelyek pont elegendőek arra, hogy meggyőződjünk, valós riasztásról van-e szó.

Hatótávolságok

Az elméleti hatótávolságok nyilt terepen lettek megadva, ahol nincsenek zavaró körülmények. A számok túlzásnak tűnhetnek, de a rendszer a tesztek alapján tudja ezeket a távolságokat. 900-1200 méterről beszélünk! A valő életben természetesen nem szoktunk ekkora távolságokban eszközöket használni, de mivel egy épületben sok fal és szintkülönbség lehet, ezért ez az erős rádió ezeket könnyen lekezeli. Amennyiben olyan a szerkezet vagy a távolság, hogy az eszköz önmagában nem működne, a rendszer felszerelhető jeltovábbítókkal is.

Egyéni, csoportos és szolgáltatói használat

A rendszer egyéni felhasználók is használhatják, korlátozás nélkül. Természetesen a felhasználókkal különböző jogosultságokkal megosztható a rendszer. Egyes távfelügyeletek már felkészültek az AX PRO jelzéseinek fogadására, ezért a rendszer már felvehető a Hik-ProConnect eszközbe is, amely a telepítők és távfelügyeletek munkáját segíti.