Kérdése van? Hívjon minket! +36702664661

Blog
Sánta Krisztián
2024.01.11 08:34

Riasztórendszer választás

Így fogj hozzá! Ezeket érdemes figyelembe venni a termékválasztáskor.

A Hikvision úgy tervezte a megfigyelő rendszereit, hogy 90%-uk könnyen, szinte szaktudás nélkül telepíthető legyen. Az AX PRO széria a 2. generáció, amely hatalmas fejlődésen ment keresztül, kijavítva az első széria hibáit.

Mit vegyünk figyelembe?

Előkészület

Elsősorban fel kell mérnünk milyen igényeink vannak. Készítsünk egy alaprajzot az ingatlanról és minden terület, helység esetében nézzük meg, milyen behatolási pontok vannak. Általában kintről befelé haladunk, megnézzük hol tudnak behatolni az ingatlanra.

Kültéri védelem

A fizikai védelem az első, de a kültéri elektronikus védelem fontos pontja lehet a rendszernek. A Hikvision kínál kültéri érzékelőket (2024-ben újabb típus is érkezik), akár kamerával ellátva. Mindig vegyük figyelembe, hogy a területen vannak-e állatok, akik azért tudnak téves riasztásokat okozni, de a Hikvision eszközei rendelkeznek kisállat védelemmel, így ezek többsége elkerülhető. Komplex védelmi megoldást kínál a Hikvision IP kamera integrációs lehetőség. Az Acusense technológiás IP kamerák összeköthetőek a 96 eszközt kezelő riasztórendszerrel, így akár zónához párosítva is tudunk behatolást ellenőrizni. Az Acusense technológia fejlett téves riasztási szűréssel rendelkezik, képes megkülönböztetni a különböző mozgástípusokat. Külön tud jelezni emberi vagy gépjármű mozgásra is.

Amennyiben nincs szükségünk a teljes udvar, ker védelmére, de tároliunk kint olyan tárgyakat amit szeretnénk megvédeni (pl. a teraszon lévő székek, asztalok), így